Calibrarea sistemelor ADAS - TotalTrading.ro
0724 579 807

Calibrarea sistemelor ADAS

Calibrarea sistemelor ADAS 0
Calibrarea sistemelor ADAS 1

CE ESTE ADAS?

Tehnologiile ADAS (Advanced Driving Assistance Systems), din ce în ce mai mult montate pe vehiculele aflate în circulație, sunt capabile să detecteze anumite obiecte, să le clasifice, să alerteze șoferul în cazul unor condiții de drum periculoase și, în unele cazuri, să încetinească sau chiar să oprească vehiculul.

ADAS sau Advanced Driver Assistance Systems reprezintă o familie de sisteme de siguranță care sunt proiectatate să colaboreze pentru a automatiza și îmbunătăți siguranța vehiculelor, avertizand șoferul privind potentiale pericole din trafic și pentru a evita coliziunile. Unele caracteristici ale sistemelor de asistare a conducătorului auto includ: adaptarea controlului vitezei de mers, sisteme de evitare a coliziunilor, conectarea telefoanelor inteligente pentru apelare rapidă, frânare automată și încorporarea datelor GPS / trafic etc.

 

Ce tipuri de sisteme ADAS există?

Unele optiuni din tehnologia ADAS sunt acum ca echipare standard pe modelele noi de autovehicule, iar altele sunt opționale, însă majoritatea, dacă nu toate, sistemele din cadrul ADAS se încadrează în aceste categorii:

Adaptive – sisteme care se schimba / se adaptează in functie de rulajul pe drumuri si mediul înconjurător.

Automatizate – sisteme care preiau și îndeplinesc anumite funcții pe care un șofer nu le poate face în siguranță .

Monitorizare – sisteme care utilizează senzori, camere de luat vederi sau alte mijloace de observare a zonei înconjurătoare sau de conducere a vehiculului și evaluează dacă este necesară o corecție. .

Avertizare – sisteme care avertizează șoferul asupra posibilelor probleme legate de conducerea proprie sau conducerea altor persoane care ar putea crește riscul de rănire a celor din vehicul .

Sistemelor avansate de asistență a șoferului (ADAS) care au progresat și au devenit mai frecvent disponibile în prezent:

– Sistem de frânare automată.

– Parcarea automată.

– Display-ul central.

– Display-ul secundar.

– Viziune auto nocturnă.

– Camera de marșarier.

– Detectarea unghiului mort.

– Sistem de evitare a coliziunilor.

– Stabilizarea mașinii împotrivă vântului.

– Controlul vitezei.

– Detectarea somnolenței șoferului.

– Avertisment de coliziune frontală.

– Centrarea mașinii pe banda de circulație.

– Senzor de parcare.

– Senzor de ploaie.

– Senzor de alcool.

– Monitorizarea presiunii în anvelope.

– Recunoașterea semnelor de circulație.

– Avertismente cu scaun vibrant.


În cazul în care mașina a suferit un accident, s-a ajustat geometria roților, s-a modificat garda la sol (chiar și în situația în care am fixat suspensia pentru diverse reparații) si pentru orice intervenţie asupra componentelor acestor sisteme ADAS, se recomandă efectuarea unei calibrari a sistemului, pentru ca acesta sa functioneze din nou in parametrii.

 

ADAS implică mai multe sisteme ale vehiculelor, care, chiar și în cazul operațiunilor de întreținere de rutină, trebuie recalibrate în mod special pentru a se asigura că pot fi pe deplin operaționale. Atelierele multibrand trebuie de obicei să-și permită costuri de investiții semnificative și au dificultăți în obținerea (și stocarea) unui număr mare de panouri și ținte specifice.

Pentru aceste situatii MAHLE Brain Bee a venit cu solutia CONNEX 2.0 ADAS, sistemul revolutionar care vine in sprijinul mecanicului furnizând un sistem (în curs de brevet) cu un număr limitat de ȚINTE (TARGETLESS) și timpi de procesare minimizați.

CONNEX, cu funcția specifică ADAS (opțional), se află în centrul sistemului, asigurând rezultate excelente, rapide și dinamice. De asemenea, sistemul poate fi actualizat și integrat în mod constant cu acele vehicule care vor adopta progresiv unul sau mai multe sisteme ADAS.

Connex 2.0 ADAS: soluția care schimbă complet întreținerea sistemelor ADAS

Inteligența artificială folosita in procesul calibrarii ADAS

Datorită liniei CONNEX 2.0 Digital ADAS, fiecare atelier poate efectua cu ușurință întreținerea sistemelor ADAS. Datorită sistemului puternic Keystone de recunoaștere a vehiculului prin citirea plăcuței de înmatriculare și măsurării complet automateeste posibila efectuarea si finalizarea calibrarii în doar câteva minute.

Calibrare complet automată într-o clipă

Părea imposibil înainte, dar evoluția Digital ADAS 2.0 reduce timpul de calibrare și mai mult! Datorită contoarelor laser speciale conectate direct la instrumentul de diagnosticare, CONNEX Digital ADAS 2.0 poate achiziționa direct toți parametrii legați de alinierea vehiculului, care sunt transmise către CONNEX, permițându executarea imediata a calibrarii. Chiar și poziționarea verticală a monitorului este gestionată automat de pe afișajul interfeței de diagnosticare, printr-o comandă simplă care permite atingerea poziției corecte, conform specificațiilor producătorului.

Asistenta pas cu pas prin intermediul tutorialelor 3D

Fiecare producător auto are propriile sale proceduri de calibrare specifice pe care operatorul trebuie să le efectueze pentru a finaliza reglarea. Cu Digital ADAS 2.0, nu veți avea nicio incertitudine! Din instrumentul de diagnosticare, puteți reda tutoriale video 3D clare, care sunt afișate direct pe afișajul Digital ADAS 2.0, arătând toți pașii procedurii.

Sistem Keystone (in curs de brevetare)

Keystone este tehnologia care permite ca ținta de calibrare să fie perfect aliniată cu mașina, fără a fi nevoie de miscarea masinii. Datorită software-ului special, unghiul de vedere al camerei sau radarului poate fi determinat cu extrema precizie. Procedura și ținta propusă vor fi corect poziționate și adaptate pentru a efectua calibrarea în mod optim și cu deplină certitudine a rezultatului.


Sfaturi și recomandări

Cum se face plata

Cum se face plata

Tot ce trebuie sa stii despre modul de efectuare a platii echipamentelor.

Cum se face plata
Calibrarea sistemelor ADAS

Calibrarea sistemelor ADAS

ADAS implică mai multe sisteme ale vehiculelor, care, chiar și în cazul operațiunilor de întreținere de rutină, trebuie recalibrate în mod special pentru a se asigura că pot fi pe deplin operaționale. ...

Calibrarea sistemelor ADAS
TOTAL MECANIC

TOTAL MECANIC

Mixul cel mai potrivit de echipamente pentru un atelier de mecanica auto.

TOTAL MECANIC